Eva den Doelder

Ik ben Eva, het gezicht achter Dauw & Doel. Ik help ondernemers die nog niet helemaal comfortabel zijn met social media over hun online drempels heen. Er zijn zo veel ondernemers met prachtige ideeën en bedrijven die maar niet verder komen, die geef ik graag een zetje in de goede richting.

Aanzetten tot actie
Animatie is letterlijk “het mensen aanzetten tot actie” en dat is wat ik van kinds af aan al deed. In mijn jeugd vermaakte ik alle kinderen in de straat. Dat ging zo steeds verder; leiding bij de scouting, recreatiewerk op campings, entertainer in een spaans hotel en hoofd sport en entertainment op een vakantiepark.

Tranen met tuiten
Ik vond het allemaal leuk om te doen, maar miste meer en meer inhoud. Toen ik op een avond de film “Patch Adams” bekeek was ik helemaal in tranen. Het duurde lang voordat ik wist wat me daarin zo raakte; het was het écht iets betekenen voor anderen, dát miste ik in m’n werk!

Ontspanning door wandelen
Ik had geen idee hoe ik dat “wat betekenen voor anderen” vorm moest geven en rolde van de ene in de andere commerciële job. Echt blij werd ik er niet van. Maar het gaf me wel stabiliteit. Ik kocht een auto, mijn eerste eigen huis en ging samenwonen. In mijn vrije tijd had ik alle ruimte voor zaken die me energie gaven. Ik maakte een aantal mooie reizen en wandelde 5 jaar op rij de Nijmeegse 4Daagse (onder de bijnaam “Dauwdruppel”).

Tijdens het wandelen kon ik zo ongeveer alles bespreken met mijn wandelmaatje en vond ik voldoende ontspanning. Ogenschijnlijk had ik het allemaal voor elkaar, maar ik was erg ongelukkig in m’n werk en m’n relatie.

Ontwikkeling
Toen ik na een tweede miskraam op een nare manier op straat werd gezet door mijn werkgever stortte ik me op m’n webshop. Ik stelde de mooiste collectie samen en leerde hoe ik deze via social media bij mijn doelgroep onder de aandacht kon brengen. Ik werd er steeds handiger in en merkte ook dat hoe meer ik daarin mezelf liet zien, hoe beter het door mijn klanten werd ontvangen en hoe leuker het voor mij werd. Dat werd ook door andere ondernemers opgemerkt, steeds vaker kreeg ik de vraag hoe ik dat allemaal voor elkaar kreeg.

Door de ontwikkeling die ik zakelijk maakte werd me meer en meer duidelijk dat er geen toekomst zat in mijn relatie. Ik zette er dan ook een punt achter en stond er ineens alleen voor met een startend bedrijf, een baby en een peuter. Mijn ex pakte onvoldoende verantwoordelijkheid en dus werkte ik nóg harder om alle ballen in de lucht te houden.

In beweging
Het werd me teveel en op een gegeven moment kon ik alleen nog maar huilen. Ik wist dat er wat moest gebeuren en stapte over (de voor mij zeer hoge) drempel van een sportschool. Die tijd voor mezelf had ik keihard nodig. Tijdens de eerste Pilates lessen stroomden de tranen dan ook over m’n wangen. Het luchtte al een beetje op en deed me goed.

Sterk én kwetsbaar
Maar tegelijkertijd besefte ik hierdoor ook des te beter dat ik er nog niet was. Ik ging dan ook aan de slag met een coach. Ik verwerkte het verdriet rondom mijn ontslag, m’n miskramen en m’n relatiebreuk. Het deed me goed en ik kwam er sterker uit. Ik kwam er achter dat een sterke vrouw niet alles zelf hoeft te doen (wat ik 1,5 jaar lang keihard had geprobeerd) maar juist zichzelf kwetsbaar op durft te stellen. Doordat ik dit deed kwamen er mooie dingen op mijn pad. 
Er kwam weer ruimte om dingen te doen voor mezelf. Ik leerde nieuwe mensen kennen en vond een nieuwe liefde. Die liefde gaf me weer rust én opnieuw een volledig gezin.

Alle stukjes op zijn plaats
Tijdens die periode van rust vielen langzaam alle stukjes op zijn plaats. Eigenlijk werd het een hele eenvoudige optelsom; tijdens het animatiewerk zette ik mensen aan tot actie, maar miste de inhoud. Wandelen gaf me veel ontspanning en is een makkelijke manier om in gesprek te gaan.
Wanneer je in beweging komt voel je je beter en met de hulp van een coach kom je verder. Tel daar de social media ervaring die ik opdeed met mijn webshop bij op en Dauw & Doel is geboren!

Aan de slag

Ook aan de slag met jouw social media, maar weet je niet goed waar te beginnen? Ga voor meer inspiratie naar het blog daar vind je wekelijks nieuwe artikelen. Ontvang je deze liever per e-mail? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!

Wil je meteen aan de slag? Boek dan nu een Dauwsessie en overwin jouw drempels!